čtvrtek 10. ledna 2013

Meg Cabot ♥

Ahoj!
Na dnešek jsem si pro Vás připravila článek o mé asi nejoblíbenější autorce knížek. Je to Meg Cabot, která napsala knížky, jak pro děti, mládež i dospělé. Proto si u ní vybere každý.
Knihy mají vždy velmi zajímavý děj a samozřejmě hodně vtipu, který tam Meg umí úžasně zakomponovat. Právě o Vánocích jsem si půjčila několik knížek od této autorky, některé jsem četla i víckrát.
Meg Cabot píše spíše než jednotlivé knihy série, které na sebe volně navazují. Ale najdou se i knihy, které nemají pokračování. Autorka taky napsala pár historických romancí pod jménem Patricia Cabot.
Pokud zrovna nemáte co číst a hledáte oddechové, ale zajímavé čtení, s Meg nesáhnete vedle. Pokud by Vás zajímaly knížky a série, které napsala, koukněte se sem - má oblíbená stránka s novinkami od této autorky. Asi nemá cenu se o nějaké knížce více rozepisovat, jen si musíte najít tu svou "nej". Například pro ty, kteří mají rádi detektivky spojené s humorem a trochu té lásky bych doporučila sérii o Heather Wells (na obrázku je zrovna druhý díl - Velikost XL). Tuhle sérii mám opravdu moc ráda a mohla bych jí číst znovu a znovu...
Znáte tuto autorku? Zkusíte si od ní něco přečíst?
Klára

4 komentáře:

  1. Já jsem teď dočetla Nenasytnou a musím říct, že mě to hodně zklamalo. Hlavní hrdinka byla strašně nudná a nezajímavá, což mě nemile překvapilo, protože Meg má vtipné a správně sarkastické hlavní hrdinky... U mě vede série Mediátor, kterou jsem už četla několikrát :)

    OdpovědětVymazat
  2. Znám a mám od ní knížky i z dob kdy jsem byla puberťák ( a ted také nějaké mám) a píše moc pěkně mile.nikdy u jejích knížek nenudím. Příjemný článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. fiha o nej som nepocula a to som myslela ze mam dobry prehlad:)
    inak aj by ta zaujimalo aka je naj naj spirala tak recenziu najdes tu:
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/01/zazrak-s-fleur-de-sante.html

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem od ní četla "Na utěku" ta knížka se mi moc líbila určitě přečtu i něco dalšího:))

    OdpovědětVymazat