středa 3. července 2013

Paříž a okolí - 2. část |FOTO|

Čusec!
Uhádnete, co nás dneska čeká? Ano, opět se přeneseme do krásné Paříže a jejích památek :) Taky se tak těsíte? Já tedy ano!



Další den jsme se jeli mrknout na katedrálu v Chartres. Abych řekla pravdu, za těch pět dnů se mi všechny ty katedrály začly plést :D 


Odtud jsme jeli na zámek do Versailles, kam jsem se fakt moc těšila. A bylo proč! Je to tak krásný a obrovský! Je fakt, že v prohlídce interiérů toho moc není, ale ty zahrady! To je prostě neskutečný. Stihli jsme si prohlédnout asi tak nula nula prd, ale měli tam výbornou točenou zmrzlinu :D




Poslední den jsme strávili v Paříži u těch nejslavnějších památek. Začli jsme u Sacré Coeur, přes Montmartre až k Moulin Rouge.



Opera.


Place de la Concorde s obeliskem a pohledem na Eiffelku. Odtud jsme se s kamarádkama vydali směrem přes Champs-Elysées k Vítěznému oblouku.


No a nakonec to největší lákadlo - Le tour d' Eiffel. Je fakt obrovská a my si vystáli frontu a šli po schodech a jeli výtahem až úplně nahoru!!


A tohle je pohled na Paříž z posledního (třetího) patra. Nic pro ty, co se bojí výšek. To opravdu ne. Ale výhled je opravdu úžasný!


No a nakonec nás potěšila rozsvícená Eiffelovka. Dokonce jsme stihli i to pětiminutový blikání. Bylo to fakt úžasný a pořádnou atmosférou. Až na ty američany, kteří furt řvali "WOW!!" :D


A to je ode mě i od Paříže všechno. Určitě vám doporučuju tohle krásné město navštívit, stojí to za to!
Krásné prázdniny!
Klára

1 komentář:

  1. Ty fotky jsou překrásné!! Já v Paříži nikdy nebyla, ale celkem bych se tam chtěla podívat... Když už se učím francouzsky :))

    OdpovědětVymazat