středa 10. dubna 2013

Knižní tipy na duben 2013



Ahoj!
Dneska článek, jaký jsem slibovala a to na téma, jaké knížky bych vám doporučila si přečíst, nebo minimálně výběr z těch, který se mi moc líbily :) Doufám, že se vám článek zalíbí a díte mi vědět, na jakých knížkách ujíždíte vy!

Anotace: Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?
Moje hodnocení: Tuhle knížku jsem si půjčila na doporučení mý kamarádky, se kterou jsme naladěný zhruba na stejnou vlnu ve smyslu knížek. Jsem sice teprv v polovině, ale hrozně mě to chytlo. Přijde mi, že téma andělů se ještě moc neobjevovalo, takže rozhodně super. Další díl už je k zakoupení a celkem budou myslím tři.
Anotace: První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.
Moje hodnocení: Ze začátku je příběh zmatený, nevíte, kdo je kdo a co se děje, ale pak se to rozjede a stojí to za to! Taky myslím trilogie, zatím vyšel druhý díl.

Anotace: Vášeň. Sudba. Čest. Byli byste ochotni to dát na misky vah, abyste mohli změnit svůj osud?
Sedmnáctiletou Kelsey Hayesovou by nejspíš ani ve snu nenapadlo, co jí čeká tohle léto; že se bude pokoušet zlomit tři sta let starou indickou kletbu. A to se záhadným bílým tygrem Renem. Na druhé straně zeměkoule. Ale přesně to se stane. Kelsey je vtažena do dobrodružství, kde na ni číhají temné síly, prastará magie a mystikou zahalené světy, v nichž není nic takové, jaké se na první pohled zdá. Nakonec musí riskovat vše, aby pochopila dávné proroctví a mohla tak kletbu zrušit navždy.
Prokletí tygra je prvním dílem romantické fantasy série, který vás strhne a zanechá ve vás pocit nenaplněné touhy.
Moje hodnocení: Ááá. Do týhle série jsem se úplně zamilovala. Je to něco nového, poznáte něco z indické kultury a celý je to hrozně zajímavý. O Velikonocích jsem četla i druhý díl - Tygrova stezka a nemůžu se dočkat dalších dílů. Tohle je myslím tetralogie. A navíc tak krásný obálky! Rozhodně bych byla pro, aby mi zdobily knihovnu :) Rozhodně doporučuju!

Anotace: Příběh osmnáctileté dívky Beatrice Löwenströmové, která po smrti svých rodičů vyrůstá u strýce ve Stockholmu. Otec ji vychovával liberálně, strýc je naopak velmi konzervativní a Beatrici kvůli jejímu temperamentu nenávidí. Aby se Beatrice co nejdříve zbavil, souhlasí s jejím sňatkem se stárnoucím hrabětem Rosenschiöldem, který má ovšem sklony k sadismu. Beatrice po zklamáních v lásce nakonec se sňatkem souhlasí, protože doufá, že se tak osvobodí od strýce. O svatební noci ji ale hrabě znásilní, brutálně zbije, ostříhá ji vlasy a vyrazí se pobavit do nevěstince… Napínavý děj se odehrává v kulisách atraktivního společenského prostředí ve Stockholmu 19. století.
Moje hodnocení: Obálka - strašná. Ta holka mě hrozně deprimuje. Ale příběh se mi moc líbil. Místama to bylo až krutý, třeba když bylo detailně popisováno, jak dělali doma císařský řez a kolik z toho bylo krve... Ale jinak to bylo krásný, pěkný příběh z 19. století, moc mě bavil!

No tak to je asi všechno, doufám, že jsem vás navodila k nějakým novým titulům :). Mějte se krásně a užívejte si teplejšího počasí!
Klára

5 komentářů:

  1. Všechno mě moc zaujalo, hlavně Pod nekonečnou oblohou. Já v poslední době ujíždím na trilogii Rudá jako rubín, moc se mi líbila a přečetla jsem to jedním dechem :)

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. ja strasne rada citam takze tvoje tipy sa mi hodia!

    Inak ak ta trapia kruhy pod ocami tu je recenzia na jeden super vzrobok aj s dokazom, ze funguje http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/ako-nipfab-vyliecilo-zombika.html

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvís mě zaujala ta poslední knížka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem si minulý týden koupila 2 knížky PLL :D - 5. díl a ještě jedna kniha je před tím (Roztomilá malá tajemství) :D Takže mám tak cca. měsíc co číst :3 :D

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé knížky, já teď štu PLL:)

    OdpovědětVymazat